RPET Collectie

About Branding presenteert een uitgebreide collectie relatiegeschenken, gemaakt van recycled plastic (RPET).

Niet alleen de tropische stranden worden overspoeld met plastic afval. Wist u dat er jaarlijk 50 miljoen kilo zwerfafval in de Nederlandse natuur belandt?
Onze missie is om zwerfafval in zowel binnen als buitenland tegen te gaan en de inzamelaars in de meest arme landen een kans te geven op een beter bestaan. Als we allemaal een steentje bijdragen maken we van onze planeet een schoner thuis niet alleen voor  onszelf maar ook voor toekomstige generaties.

Waarom kiezen voor RPET?

Besparing van 75% op fossiele brandstoffen tijdens de productie en nog eens 5% tijdens de verbranding.
Kunststof, waaronder polyester, wordt gemaakt van aardolie. Gerecyclede kunststof producten verminderen de CO2-uitstoot met maar liefst 70%.
Gerecycled polyester verbruikt 90% minder water dan gewoon polyester en gerecyclede flessen komen niet in de oceaan terecht.
Recycling zorgt wereldwijd voor veel werkgelegenheid.
RPET levert dezelfde hoge kwaliteit en hetzelfde comfort als u gewend bent.

Social Plastic

Plastic bank en het social plastic® -initiatief. Opgericht in 2013 door David Katz en Shaun Frankson, begon Plastic Bank van afvalplastic een verdienmodel te maken voor enkele van 's werelds meest kansarme mensen. Door inzamelaars in staat te stellen plastic in te ruilen voor geld of blockchain secured digitale munten. Inzamelaars kunnen alles kopen, van verzekeringen en telefoons tot kookbrandstof en kachels, en in sommige gebieden zelfs schoolgeld. Dit initiatief staat bekend als Social plastic®.

Een dergelijk initiatief stelt ecosystemen over de hele wereld in staat om te recyclen en stopt op zijn beurt de stroom van plastic in onze oceanen. Dit alles terwijl mensen die in armoede leven worden geholpen om een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen.

De Social Plastic collectie

Flextrash

Wij stellen je graag voor aan Flextrash. Een duurzame, mega praktische prullenbak die zwerfafval te lijf gaat! Wasbaar in de wasmachine, gemaakt van gerecycled PET en ontworpen door Nederlands topontwerper Basten Leijh dus ook nog eens 100% Dutch Design. Wat Flextrash doet? Je omgeving schoonhouden! Denk bijvoorbeeld aan je auto, maar ook je sloep, boot of caravan. Met Flextrash gaan we samen voor een schone wereld!
De Coverbag is gemaakt van een prachtige stof die bestaat uit gerecyclede PET flessen, De stof is perfect te bedrukken

De Flashtrash collectie