Social Plastic producten

Wasted bag

Ocean blue met social plastic logo

Rugzakje

Ocean blue met social plastic logo

Opvouwbare tas

Gemaakt van 5 plastic flessen

Promo cap

Ocean blue met Social Plastic logo in het wit

RPET Paraplu

Ocean blue met Social Plastic logo

Promo Pen

Gemaakt van 1 fles. Met Social Plastic logo

Frisbee RPP

This cool frisbee is made of recycled Social Plastic from Plastic Bank

Circulair textiel

Textiel gemaakt van garen, bestaande uit 30% van de eerder gedragen kleding, 20% van de afgesneden stukken en 50% gerecycled PET-polyester.

Sjaal merino wol en RPET

Er zijn twaalf verschillende gekleurde sjaals, alle gemaakt van 50% fijne merinoswol die zonder chloor wordt geproduceerd. De schapen worden niet gemuilkorfd. De andere 50% van de sjaal bestaat uit polyester gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Pixie sportkleding

Gemaakt van visnetten en tapijten. Voor elke ton ingezamelde afvalnetten wordt voldoende nylon geproduceerd om meer dan 7.000 running leggings te maken. De producten worden gemaakt in Nederland

Healty Seas Socks

Het dragen van deze sokken betekent dat je helpt bij het terughalen van verlaten visnetten die onze zeeën en kusten vervuilen. Healthy Seas verzamelde 375 ton aan netten en verloren vistuig in met de hulp van duikers en vissers. We recyclen de netten en ander afval tot hoogwaardig ECONYL®-garen. Het katoen in dit product is ook 100% biologisch gecertificeerd, wat betekent dat het zonder chemicaliën wordt geteeld. Beter voor de natuur, beter voor de boer en zachter voor onze voeten!